Visste du att...

Är du en av alla dem som inte får synas i statistiken?


Visste du att:
"Interstitiell Cystit är inte en ovanlig sjukdom!
Nya studier avslöjar att det finns 3 till 8 miljoner kvinnor och 1 till 4 miljoner män med IC eller symptom av sjukdomen i USA, det kan innebära att så många som var 26:e människa i USA har IC"

Här i Sverige finns väldigt lite information om hur många som fått diagnosen och mörkertalet lär vara gigantiskt med tanke på hur få läkare som känner till sjukdomen! Hos ISOP hittar vi siffran 25 000 uträknat med hjälp av en finsk studie 2005. Är det inte på tiden att vi får fram hur många som faktiskt har sjukdomen i Sverige? Vi kan bli ledsna när vi inser att det finns så många som lider av den här sjukdomen, men ju fler vi är, desto mer pengar finns det att tjäna på att hitta ett botemedel eller en medicin som lindrar, vilket kan göra att fler vill forska och fler läkemedelsföretag av sätter tid och pengar till forskning! Tyvärr fungerar ju världen så, finns det pengar att tjäna finns det alltid ett intresse. Sen hoppas vi självklart att forskare och läkemedelsföretag ska bli intresserade av den här sjukdomen oavsett ekonomisk vinning och vilja hitta en orsak och därmed ett bodemedel för att faktiskt hjälpa oss som lider!

Jag hämtar fakta om IC från www.ic-network.com som i samband med sin stora kampanj för att göra IC känt, publicerar en intressant faktapunkt om sjukdomen för varje dag i oktober månad! Här kommer den amerikanska versionen:

"Interstitial cystitis is not a rare condition. New epidemiological studies revealed that three to eight million women in the USA and one to four million men with IC or may have symptoms of Interstitial Cystitis. That could be as many as one out of every 26 people in the USA"

Kommentarer
Postat av: verna lindstedt

Jag vet precis vilket helvete det är att ha interstitiell cystit. Drabbades 2006 av fruktansvärd

värk i hela underlivet. Trodde att det var äggstockarna, fick gå igenom en trumma för undersökning, men ingenting hittade läkarna.Får då remiss till den kända urologen Kinn,som tyvärr har gått i pension nu. Har fått en diagnos först efter

många undersökningar även under narkos.Vet nu att

det är interstitiell cystit. Kan inte dricka mineralvatten eller överhuvudtaget så fort jag äter får jag ont, ibland kramper svider hela jag blir orkeslös, får aldrig sova en enda natt utan att gå upp.Det tar aldrig slut en doktor har sagt att jag blir aldrig bra det blev man inte bättre av.

Ibland har man lust att inte leva längre vad tjänar det till att bara ligga samhället till last, och ingenhar förståelse för hur man lider. Man kan ju inte överföra smärta till någon annnan. Om inte forskarna kommer på ett bättre medel en siverklorid

o kortison funderar jag på att ta bort urinblåsan.

Men kanske får man fantomsmärtor efteråt,så jag vet inte. Går nu på morfinplåster men det hjälper inte

ändå. Är tröstlös!!!!!

2011-11-19 @ 23:50:26
URL: http:// www.ros9lite.com/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0