Vägen ut ur Smärta!Jag såg nyss en dokumentär om smärta på svtplay, Vetenskapens Värld! Den gav mig så mycket nytt hopp! Hoppas den kan göra det för er med! Tyvärr låg den bara uppe några dagar och nu har SVT tagit bort den men efter mycket efterforskande och googlande hittade jag den tillslut på Youtube. Den är gjord av BBC Horizon så därför är den tyvärr på engelska men bättre än inget. Se framförallt den sista delen! Dokumentären tar upp och visar all ny forskning som sker runt om i världen för att kunna bota/lindra kronisk smärta! Här tas smärtan på allvar, se den! Jag grät mig igenom halva programmet men efteråt kände jag ändå för första gången på länge, stort hopp! :)
Många hoppfulla kramar från Silverfox! Ni är inte ensamma!

Kommentarer
Postat av: Snäckan

Hej alla!Har en liten fråga, är det någon av er som provat botox behandlingar?Kramar

2011-12-07 @ 01:47:02
Postat av: Silverfox

Hej! Jag har inte prövat det men jag frågade min urolog om att gå in i ryggmärgen och blockera nerver med botox som jag hade läst om att de gör i USA, men han sa bestämt nej och att han tyckte riskerna var allt för stora för nervskador. Men det finns väl en variant där man bedövar blåsan med botox också om jag inte minns fel. Vilken metod med botox är det som du funderar över? Kramar!

2011-12-07 @ 10:39:19
URL: http://levamedinterstitiellcystit.blogg.se/
Postat av: Snäckan

Jag tror dom går in och bedövar den via blåsan faktiskt :) Helsingborgs sjukhus ska nog börja med den behandlingen till våren och då ska jag förmodligen få vara med och prova :) många hade tydligen blivit hjälpta av det! Tror du man kan få lite i ansiktet när dom ändå håller på? ;)

2011-12-07 @ 21:49:30
Postat av: Ingegerd Persson

Vad underbart om man snart hittar ett "bot" för oss med IC.Livet är ett helevete emellanåt! Är själv pat. på K.S.Solna och får var fjärde mån.en behandling där blåsan vidgas och ev. inflammationer bränns bort.Mår bra en tid ,men måste iallafall leva efter matsedeln för oss I.C.pat.Vi måste tro och hoppas att det kommer en behandling ,så att vi får tillbaka våra liv nu går det på sparlåga!!!

2011-12-27 @ 16:55:05
Postat av: Patrik Hansson

Hej, vet inte riktigt var jag skulle skriva detta.

Men jag har haft problem med IC i 5 år nu och ständig smärta. Jag fick en helt ny behandling precis innan jul som har testats på 19 olika kliniker i Usa och Kanada med väldigt bra resultat.

Jag har fått något som heter Lidocain samt Natriumbikarbonat insprutat i urinblåsan. Lidocain är någon form utav bedövningsmedel och Natriumbikarbonaten är för att höja basvärdet i urinblåsan. Man får behandlingen 5 dagar i veckan i 2 veckor med 1 veckas mellanrum. ALLA mina symptom är borta!! För första gången på 5 år har jag inte ont. Där jag går har några andra patienter också fått samma behandling och dom har tydligen också blivit av med större delar av sina symptom. Det som är viktigt att komma ihåg är att det inte är ett botemedel utan bara symptomlindring. Men det är det värt för att bli av med smärtan. Jag kan även nu fylla hela blåsan innan jag behöver gå på toaletten, även om detta inte är så mycket då sjukdomen har gjort att jag fått väldigt liten blåsa så är det iallafall dubbelt så mycket mot vad det var innan jag fick behandligen.Jag tycker ni ska fråga om Lidocain och natriumbikarbonat hos den läkaren ni går. Även om det inte är ett botemedel så är det helt underbart att vara av med smärtan och kunna fungera normalt igen. Om man nu behöver göra denna behandling någon gång per år så är det helt klart värt det.

2012-01-04 @ 15:39:13
Postat av: lejon 45Hej Patrik, Tack för din kommentar och Grattis till smärtfrihet.

Vad du berättar ger verkligen hopp.

Själv fick jag diagnosen IC -2006 men fick själv söka mig till info om den på nätet.I slutet av november -11 mötte jag en urolog i Umeå och han menade att man skulle gå in och vidga blåsan men att jag kunde räkna med att få göra om detta var ca.4 mån.Jag har ännu ej fått någon kallelse.Jag har sedan nov. ätit Paleo kost men det har inte minskat smärtorna.

Ha de Bra!

2012-01-15 @ 11:56:55
Postat av: Ingegerd Persson

SVar till LEJON 45.Tycker att du ska prova blåsvidgning det har hjälpt mig,har gjort det fyra gånger.Man får tillbaka livslusten en tid,behöver inte springa på toa.lika ofta!!!!!

2012-01-17 @ 22:03:04
Postat av: lejon 45

Hej Ingeborg!

Trevligt med kontakt. Med denna åkomma känner man sig väldigt ensam. Jag blev väldigt glad när jag hittade denna blogg och har läst igenom den ordentligt.Att få läsa om hur svårt många andra har det gör att man trots allt känner sig lyckligt lottad. Har även försökt kommentera men inte lyckats så bra.Jag är inget ess i datakunskap.

Idag har jag ringt urolog mott. Umeå och talat med en sköterska. Jag ska även skicka Patrik Hanssons inlägg till min läkare få se om han tar till sig den.Som läget är idag får jag smärtattacker flera ggr./dag. Det hjälper om jag lägger mig ned i någon timme. Ibland har jag tagit Papavarin för att lindra krampen. Papavarinet verkar ju på all glatt muskulatur. Eftersom jag tar Waran pga. hjärtflimmer vill jag inte äta överiga starka mediciner man föreslår. Har provat Detrusitol men den hade ingen verkan. När jag är smärtfri försöker jag leva så normalt som möjligt. Ibland när jag bjudit hem gäster så kan det vara mycket svårt vid ett smärtanfall att hålla masken. Det påverkat ju även relationen till make och släkt. Väldigt många kan inte förstå hur man har det.Önskar dig smärtfrihet och allt Gott!2012-01-19 @ 14:06:27
Postat av: Kristina

Hej SilverfoxÅhh, vill VERKLIGEN komma i kontakt med dig!

Men jag har läst att du helst inte mailar.Har någon pratat med dig om syra/bas balansen i kroppen. Ser att du gått till homopater innan, har du fått någon hjälp?!Annars, googla på syra/bas behandling och läs intressant där om IBS och andra åkommor!Jag har också IBS och tror ev jag har mild IC också, men även andra grymma underlivssmärtor.Du får JÄTTE gärna maila mig!!!Stor kram

2012-01-26 @ 13:14:56
Postat av: Ingegerd Persson

Hel alla IC vänner!Vad det känns bra att vi kan utbyta erfarenheter med varandra.Tyvärr känns det som om vi famlar runt i ett mörker där ingen kan säga att de fått en riktigt bra behandling med toppresultat.Tänker skriva till programmet Fråga Doktorn på svt.1 och be dem berätta om vår sjukdom och vår livssituation.Kanske de kan ta dit en specialist som berättar om ev. forskning !Jag vet att det finns en läkare på Sahlgrenska i Göteborg som forskat på detta,han heter Ralph Peeker.Om ni andra också skriver kan det bli lite påtryckningar ,kanske de gör ett inlägg i programmet????Må så gott Ingegerd P.

2012-02-04 @ 16:19:36
Postat av: lejon 45

Hej Ingegerd!Jag skrev till fråga dr. förra året om att de skulle ta upp IC diagnosen till belysning. Men lovar att skriva igen.

Ha det så bra som möjligt!Margit2012-02-07 @ 15:28:36
Postat av: Ingegerd Persson

Hej Patrik!Var hos min läkare på KS.Solna häromdagen,berättade om din behandling och han blev intr. Frågar nu dig,vilket sjukhus du fick Lidocain -Natriumbikarbonat insprutat i blåsan???? Mår du fortfarande bra?Kan berätta för alla IC-vänner att jag tagit reda på om det pågår någon forskning på KS om vår sjukdom!Nej,det gör det inte,vi är väl inte tillräckligt spännande och genererar väl inget Nobelpris?????MÅ så gott det går alla IC vänner kram Ingegerd

2012-02-09 @ 17:38:08
Postat av: Mamman

Jag har skrivit till Fråga doktorn redan förra året. Men om vi alla gör det nu igen, kanske vi skulle få gehör. Ralf Peeker är utmärkt att bjuda in.

2012-02-24 @ 22:33:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0